Tweede informatiebijeenkomst

25 juli 2023

Tegen het einde van juni vond er opnieuw een buurtbijeenkomst plaats over Koepel District, dit keer voor een breder publiek. De avond was gewijd aan het verdiepen van belangrijke thema's en het presenteren van eerste schetsen van de plannen door de ontwikkelaars en architecten.

In verschillende deelsessies, waaronder Q&A's met de architecten en discussies over mobiliteit en buitenruimte, konden bewoners hun stem laten horen en eerste indrukken en zorgen delen. Alle vragen en opmerkingen uit de Q&A-sessie werden zorgvuldig genoteerd. Ook de geuite zorgen én positieve feedback over het plan nemen we mee in het verder ontwerp van het gebied.

In de deelsessie over mobiliteit werden de bewoners uitgedaagd om hun dromen voor het gebied op te schrijven. Ideeën voor een autovrij gebied, groene looproutes en een goede deelmobiliteitoplossing vlogen over de tafel. Tijdens de deelsessie over de buitenruimte waren bewoners enthousiast over het groen en de mogelijkheid om door het gebied te wandelen via openingen in de gevangenismuur. Vele ideeën passeerden de revue, waaronder ontmoetingsplekken, rustige hoekjes om te genieten van een boek en moestuinen voor de buurt.

Het was een constructieve avond, met waardevolle gesprekken en ideeën die we meenemen als bouwstenen voor de verdere ontwikkeling van de plannen.

ADRES

Nassausingel 26
4811 DG Breda, Nederland

volg ons

Instagram
menu